Wie zijn wij?

De Stekense Snuffelhond kkush 1264

heet u welkom

 

Hondenvereniging 'De Stekense Snuffelhond' is een vereniging waar hondensport beoefend wordt. Wij zijn gelocaliseerd in het Waasland , te Stekene, temidden van het groen.

 

Onze activiteiten kenmerken zich in het africhten van gebruikshondenrassen volgens het internationaal wedstrijdreglement (IPO). Onder de gebruikshondenrassen verstaan wij (herders, rottweilers, dobermann, boxer, hovawart,...).

 

Wij bieden op onze club trainingen aan binnen drie disciplines:

 

A. Speuren

 

B. Gehoorzaamheid

 

C. Verdedigingswerk

 

Gedurende de trainingen worden onze leden begeleid door ervaren africhters binnen deze discipline.

 

Tevens biedt onze club aan al zijn leden en ook aan leden van buiten de club de mogelijkheid om deel te nemen aan door ons ingerichte seminaries en workshops waarbij we telkens zeer gekende Belgische of zelfs internationaal erkende gasten mogen verwelkomen en die met graagte hun kennis met ons delen.

 

Dat onze club ook voor de modale hondensportvriend een welgekomen thuishaven is, kenmerkt zich in de gemoedelijke sfeer die onder de leden heerst. Vandaar dat we ook jaarlijks wandeldagen organiseren met al dan niet een hapje en een droogje naderhand.

 

Onze club is nu reeds enkele jaren actief, en dit binnen de KKUSH (Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus). De Stekense Snuffelhond werd binnen deze unie geregistreerd onder sectie 1B (ringwerk) en sectie 1C (IWR), meerbepaald onder het nummer 1264.

 

Vermits wij binnen deze secties actief zijn, hebben wij de mogelijkheid om jaarlijks een aantal wedstrijden te doen. Naast een sportief evenement proberen we van deze dag ook een gezellige bijeenkomst te maken, waarbij onderlinge steun en sportiviteit centraal geplaatst wordt.

 

Het bestuur bestaat uit drie uiterst gemotiveerde bestuursleden. Zij trachten door een nauwe samenwerking de club als een goed geoliede machine te laten draaien.

 

We stellen hen kort aan u voor.

 

Voorzitter en pakwerker: A. Dullaert

Penningmeester: L. Smet

Secretaris: A. Scheirs

 

Naast hun bestuursfunctie zijn zij tevens op elke trainingsdag actief aanwezig op het terrein om iedereen met raad en daad bij te staan, wat niet onbelangrijk is in de ondersteuning naar nieuwe leden toe.

 

Om de trainingen technisch perfect te laten verlopen zijn onze pakwerkers en spoorleggers gebrevetteerd volgens het nationaal verbond KKUSH, en volgen zij jaarlijks seminaries om hun kennis up to date te houden. Zij zullen zich gedurende elke training optimaal inzetten om alle leden op niveau van beginner tot gevorderde te begeleiden.

 

Wij hopen u te mogen verwelkomen op één van onze trainingen. Wij staan voor verdere info steeds tot uw dienst.

 

Je kan ons vrijblijvend contacteren via e-mail stekense_snuffelhond@hotmail.com

 

Namens het bestuur